يکشنبه ٢٤ شهريور ١٣٩٨
اخبار > ترجمه کتاب «اللغات في القرآن» توسط عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی میبد.

«اللغات في القرآن»

ترجمه کتاب «اللغات في القرآن» توسط عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی میبد.

لغات­ القرآن موضوع ارزشمندی است که دانشمندان و صاحبنظران در لغت از قرن اول هجری بدان توجه نشان داده­اند و در قرن دوم در مورد آن به تألیف پرداخته­اند. از جمله کسانی که در این زمینه تألیفاتی ارائه داده­اند، فرّاء، ابوزید، أصمعی، هیثم بن عدی و محمدبن یحیی القطیعی می­باشند. ابن ندیم می­گوید: ابن درید نیز کتابی در لغات­ القرآن تألیف کرد ولی آن را به پایان نرساند.

کتاب «لغات­ القرآن» به روایت «اسماعيل بن عمرو» که به کوشش «صلاح­ الدين المنجّد» ویرایش و منتشر شده است، یکی از کتاب­هایی است که در این باب به تألیف رسیده است و به لغات قبایل و امت­ها در قرآن اختصاص یافته است.

کتاب بر اساس سوره­ها مرتب شده است، بنابراین از سوره بقره آغاز می­شود و تا آخر سوره ادامه می­یابد و الفاظ قبایل عرب در هر سوره و نیز الفاظ ملت­های دیگر همچون فارس و روم و نبط و سریان و عبرانی را روایت می­کند.

این کتاب از این جنبه، منابع لغوی قرآن را برای ما تبیین می­کند و به لغات قبایل قبل از اسلام توجه می­کند و نسبت اخذ قرآن از الفاظ هر قبیله را معین می­کند.

کتاب مذکور توسط دکتر مجتبی محمدی مزرعه­ شاهی (عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی میبد) و مهناز کریمی مزرعه­ شاه (کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی) از عربی به فارسی ترجمه شده است و انتشارات شهر علم در تیراژ 1000 نسخه و 168 صفحه آن را به چاپ رسانده است.

٢٣:٠٢ - پنج شنبه ٩ خرداد ١٣٩٨    /    عدد : ٣٦٨٤    /    تعداد نمایش : ٨٢

برای این خبر نظری ثبت نشده است