نشست روسای دانشگاه‌ها، نهادها و معاونین فرهنگی مرکز آموزش عالی استان قم برگزار شد

  • 1403/01/19 - 11:16
  • - تعداد بازدید: 486
  • - تعداد بازدیدکننده: 478
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree
با حضور دکتر نقیب رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و معاونین دانشگاه :

نشست روسای دانشگاه‌ها، نهادها و معاونین فرهنگی مرکز آموزش عالی استان قم برگزار شد

نشست روسای دانشگاه‌ها، مسئولین دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه‌های قم و معاونین فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان، به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قم برگزار شد.

نشست روسای دانشگاه‌ها، مسئولین دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه‌های قم و معاونین فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان عصر شنبه ۱۸ فروردین به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قم، با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان برگزار شد و با ضیافت افطار به پایان رسید.

 

در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قم ضمن عرض خیرمقدم به حضار، ضرورت تشکیل این جلسه را بررسی وضعیت دانشگاه‌ها و مرور اتفاقات فرهنگی سال گذشته و همچنین برنامه‌ریزی و هم‌اندیشی جهت بررسی برنامه‌های سال جاری اعلام کرد.

 

وی افزود: ماه رمضان امسال با تعطیلی دانشگاه‌ها تلاقی کرد و تقریباً دانشگاه‌ها از نعمت استفاده از ظرفیت‌های این ماه پر خیر و برکت بی‌بهره بودند. اگرچه تأکید بر این بود که امسال دوستان در فضای مجازی فعالیت‌های تبلیغی داشته باشند و باتوجه به آمارها اتفاقات خوبی هم افتاد. ان‌شاءالله خداوند توفیق دهد که از این ماه عزیز استفاده کرده و از آن به نحو احسنت بهره ببریم.

 

رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قم بیان کرد: ظرفیت‌های قم ظرفیت‌های بسیار زیادی است که احساس می‌شود در حد شأنش به آن توجه نشده و بنده فکر می‌کنم در حوزه فرهنگ و علوم انسانی قم باید حرف جدی‌تری در کشور داشته باشد.

 

وی گفت: در دانشگاه‌های استان سال گذشته اتفاقات خوبی رقم خورد؛ برای مثال در نیمه شعبان بنا بر این شد که جشن دانشگاهیان نیمه‌شعبان به ما واگذار شود و امسال شاهد جشن 3هزار نفری دانشجویی در مسجد مقدس جمکران بودیم که به میزبانی دانشگاه حضرت معصومه سلام الله علیها به نحو احسنت برگزار شد، البته اتفاقات مثبت دیگری هم در سطح استان به انجام رسیده که بسیار امیدآفرین است.

 

در این جلسه پس از بیانات حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی، برخی معاونین فرهنگی و رؤسای دانشگاه‌ها، ضمن ارائه فعالیت‌های پیشین، پیشنهادات خود را مبنی‌بر ارتقاء فعالیت‌های فرهنگی و برنامه‌های دانشگاه‌ها ارائه کردند.

 

دکتر سعیدی معاونت فرهنگی دانشگاه قم، حجت‌الاسلام طاهری مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی، دکتر مقدم از دانشگاه پیام نور، دکتر پور رستمی دبیر هم‌اندیشی اساتید دانشگاه‌های استان، دکتر مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی، دکتر خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، دکتر رضایی نور رئیس دانشگاه صنعتی قم، دکتر زارع رئیس دانشگاه فارابی، دکتر بردبار رئیس دانشگاه حضرت معصومه، دکتر نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و دکتر فاضلی رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای نیز در این مراسم ضمن ارائه برنامه‌ها به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

 

انجام برنامه‌های فرهنگی هماهنگ با دانشگاه‌های سطح استان، برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی با همکاری نهاد رهبری و وزارت علوم، برگزاری برنامه باشکوه روز دختر، رویدادهای هجرت، مناسبت‌های دهه فجر، برنامه‌های روز دانشجو، برنامه‌های مشترک در حوزه تشکل‌های دانشجویی با پیگیری و حضور استاندار، ظرفیت‌های بین‌المللی شهر قم و به کارگیری راهبرد‌های مشترک جزو فعالیت‌های یکسال اخیر و مسائل پیشنهادی از سوی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه قم بود.

 

از دیگر برنامه‌های برگزار شده در دانشگاه‌های استان می‌توان به جشنواره نهج البلاغه به میزبانی نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی، تشکیل و ترویج گروه خادمین نهج‌البلاغه به همت دانشگاه پیام نور، تشکیل دوره‌های دانش افزایی، نشست‌های هم‌اندیشی، کنش‌گری اساتید در فضای مجازی، برنامه فصل حضور، و اهدای نشان شهید فخری زاده به همت دفتر هم‌اندیشی اساتید و برگزاری موکب سیدالشهدا در ایام اربعین به همت دانشگاه صنعتی قم با مشارکت چند دانشگاه دیگر اشاره کرد.

 

اهم پیشنهادات مطرح شده در جهت ارتقا فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و افزایش تاثیرگذاری دانشگاه‌ها به شرح زیر مطرح شد؛

1- مرکزیت بخشی به حوزه علوم انسانی_اسلامی، بهره‌گیری از تولیدات محتوایی حوزه‌های علمیه

2- تامین فضای مکانی جهت استفاده از تولیدات محتوایی و به کارگیری آن‌ها

3- تهیه برنامه راهبردی فرهنگی برای کل استان جهت تاثیرگذاری هر چه بیشتر در مسائل فرهنگی

4- سازماندهی تشکل‌ها

5- افزایش باورهای مذهبی نسل جوان

6- رویکرد فعال و تولید در حوزه فرهنگ

7- ارتباط با خانواده دانشگاهیان و دانشجویان

8- فعالیت گسترده و پویا با رویکردهای "مهدویت"، "سبک زندگی"، "مباحث فرهنگی"، "توجه به کنش‌گری در حوزه فرهنگ" و "استفاده از علوم انسانی و اسلامی در حوزه‌های مختلف"​

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 802
کلمات کلیدی
مدیر سایت ایحا
خبرنگار

مدیر سایت ایحا

تنظیمات قالب