دکتر کلانتری معاون فرهنگی وزیر علوم در شورای دانشگاه مطرح کرد: دانشجویان این دانشگاه به عنوان مروجان فرهنگ قرآنی برای اصلاح زیست بوم فرهنگی در دیگر دانشگاه ها ورود کنند
دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بر لزوم حضور دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشگاه به عنوان مروجان و متخصصان قرآنی کشور در جهت تغییر فضای فرهنگی حاکم در دیگر دانشگاه ها، تاکید کرد.
وی در این نشست اظهار کرد: شاید هیچ وقت بشر به اندازه امروز به قرآن محتاج نبوده است. تا به امروز بشر تا به این حد از ایسم های مختلف سرخورده نبوده است، امروز در غرب چیزی از بنیان ها و خانواده نمانده که اگر مانده هم درواقع در تقابل با این شرایط بوده و هر آن امکان فروریختن و نابود شدن دارد.
دکتر کلانتری افزود: بشر امروز محتاج یک لنگریست که در این جهان متلاطمی که خود ساخته، یاریش کند و به آرامش و سکون برساند و این لنگر، می تواند قرآن باشد. در حال حاضر شاهدیم، میل و انس به قرآن در دنیا رو به افزایش است. حتی درمیان کسانی که مسلمان هم نیستند. در کشور خود نیز، احساس نیاز به این ملجا و پناه گاه را میبینیم. در چنین شرایطی باید این معارف ناب در قالبی کاربردی به دنیا ارائه گردد.
وی با اشاره به وضعیت نابسامان موجود در دانشگاه هاف گفت: در دانشگاه با مسائلی مواجه هستیم که متاسفانه راه کارهای قرآنی قابل پیاده سازی برای آن نداریم ، راهکاری که بتوانیم با استفاده از آن و ظرفیت مسئولان و متخصصان ، وضعیت زیست بومی در دانشگاه را اصلاح کنیم.
کلانتری با انتقاد از راهکارهای فرهنگی موجود در جامعه، آن را برگرفته از نسخه های غربی عنوان کرد و از مسئولان دانشگاه خواست جهت قرآنی سازی نسخه های فرهنگی دانشگاه ها از طریق کاربردی سازی مفاهیم و معارف موجود با انتخاب و استفاده از عناوین پایان نامه ها متناسب با نیازهای روز و قابل اجرا در زیست بوم فرهنگی دانشگاه ها ، اقدام کنند.
وی افزود: خوشبختانه شما در دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم، کانون ها و تشکل های فرهنگی و قرآنی بسیار فعالی دارید اما اشکال اینجاست که نمی توانید این ها را به دانشگاه های دیگر سرازیر کنید. فارغ التحصیلان و دانشجویان این دانشگاه در واقع به عنوان مروجان فرهنگی هستند که باید از ظرفیتشان جهت تغییر و اصلاح فضای فرهنگی در دانشگاه ها استفاده شود. تقاضای بنده از مسئولان این دانشگاه این است که با تشکیل کارگروه های تخصصی، راه های ارتباط با فضای بیرون از مجموعه خود و ورود راهبردی و تاثیرگذار در فضای فرهنگی دیگر دانشگاه ها را بررسی و نتایج قابل اجرا و کاربردی را به مجموعه معاونت فرهنگی وزارت علوم ارائه دهید. بی شک این این معاونت حاضر است در این خصوص با تمامی ظرفیت ها و امکانات با این این مرکز قرآنی و آموزشی همکاری نماید.
معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان با اشاره به پیدایش عرفان های نوظهور در میان جوانان و افزایش میل گرایش به سمت این پدیده های ضد فرهنگی، خاطرنشان کرد: برای تاثیر بیشتر ، آموزش ها و فعالیت های ما نباید فقط جامعه مخاطب مذهبی را در برگیرد، بلکه باید جامعه خاکستری راهم دید و برای آن ها نیز برنامه های متناسب و تاثیرگذار ارائه داد.